کلینیک زیبایی دنیا تجاسم

کلاژن و نقش آن در سلامت پوست، مو و استخوان‌ها

کلاژن یک پلی پپتید، حاوی ترکیبی از اسیدآمینه‌هایی مانند پرولین و گلاسین است که در تمام بافت همبند، غضروف، استخوان و پوست وجود دارند. این ماده اساسی و حیاتی به‌طور طبیعی در بدن انسان تولید می‌شود که با بالا رفتن سن سرعت و کیفیت تولید آن کاهش می‌یابد.

بدن انسان کلاژن را به‌طور کامل جذب نمی‌کند و ازاین‌رو، ایده مصرف مکملی که می‌تواند به‌صورت مستقیم رشد استخوان و سلامت پوست و مو را بهبود ببخشد، باور غلطی است. آنچه بدن انجام می‌دهد تجزیه کلاژن در دستگاه گوارش به اسیدآمینه‌هایی است که بدن در هر جایی که به آن‌ها نیاز دارد، استفاده می‌کند، اما خودبه‌خود پوستی درخشان را برای شما به ارمغان نمی‌آورد؛ اما مصرف مکمل‌ها می‌تواند محرک ساخت کلاژن در بدن باشد.

پوست

از لحاظ علمی مصرف مکمل‌های خوراکی و نقش آن به تحریک تولید این ماده در بدن به اثبات نرسیده است، اما می‌توان با مصرف محصولات آرایشی بهداشتی که محرک ساخت کلاژن با کیفیت مطلوب در لایه درم هستند به تولید این ماده ضروری جهت حفظ قوام و سلامتی پوست کمک کرد.

مو

با افزایش سن انسان، سطوح طبیعی کلاژن در بدن کاهش می‌یابند که دلیل خوبی برای استفاده از مکمل‌ها محسوب می‌شود. این ماده که به حمایت و افزایش پروتئین‌های سازنده مو کمک می‌کند، از ریزش مو پیشگیری کرده، رشد مو را تشویق می‌کند و پیدایش تارهای سفید مو را به واسطه پشتیبانی از ساختار سالم فولیکول مو، جایی که رنگ‌دانه تولید می‌شود، کاهش می‌دهد. علاوه بر این، مکمل‌ها نشان داده‌اند در درمان موهای خشک و شکننده نیز به واسطه تأمین رطوبت لازم مو بسیار مؤثر هستند.

رژیم غذایی و سبک زندگی

تنها مصرف مکمل کافی نیست. به گفته کارشناسان، ویتامین C و کلاژن باید به همراه هم مصرف شوند، زیرا اگر سطوح ویتامین C در بدن پایین باشد، کلاژن به میزان کافی تولید نخواهد شد. کاهو، میوه‌های قرمز، میوه‌های خانواده مرکبات و هویج همگی به طور طبیعی تولید کلاژن را تقویت می‌کنند. در کنار روند طبیعی کاهش تولید کلاژن در بدن به واسطه افزایش سن، عوامل سبک زندگی مدرن مانند استرس، رژیم غذایی ضعیف و عدم تعادل سلامت روده نیز می‌توانند توانایی بدن در تولید آن را کاهش دهند.

انواع کلاژن

نوع یک 90 درصد از پوست، مو، ناخن‌ها، اندام‌ها، استخوان و رباط‌ها را شامل شده و از این رو، بهترین گزینه برای پوست و زیبایی است. نوع دو با غضروف در ارتباط است، در شرایطی که نوع سه در پروتئین فیبری در استخوان، غضروف، عاج دندان، تاندون و دیگر بافت‌های همبند وجود دارد.

منابعی برای تامین

شما می‌توانید در اشکال مختلف کلاژن دریافت کنید: قرص‌ها که حاوی تا یک گرم کلاژن در هر قرص هستند و می‌توانند محتوی ویتامین C نیز باشند که به تولید کلاژن بیشتر در بدن کمک می‌کند. همچنین، پودر و مایع در دسترس هستند و برای افرادی که در خوردن قرص مشکل دارند گزینه‌هایی بهتر محسوب می‌شوند. اگر گیاهخوار یا وگان هستید نیز در حال حاضر مکمل‌های گیاهخوار پسند و وگان پسند وجود دارند که حاوی ترکیبی از اسید آمینه‌ها، عصاره‌های گندم و ویتامین‌ها به جای مواد تشکیل دهنده حیوانی هستند. با مصرف گوشت ماهی، گوشت گاو و گوشت مرغ نیز می‌توانید از رژیم غذایی خود کلاژن دریافت کنید.

از چه موادی در یک مکمل‌های کلاژن دوری کنیم

در شرایطی که ترکیب ویتامین C و اسید هیالورونیک برای افزایش فواید مکمل کلاژن خوب است، برخی مواد تشکیل دهنده وجود دارند که باید از آن‌ها دوری کنید که از آن جمله می‌توان به گلوکوزامین و آرژنین اشاره کرد. در شرایطی که به خودی خود مفید هستند، اما این مواد ارزش کمی برای مکمل‌ها دارند و تنها به هزینه خرید شما اضافه می‌کنند. همچنین، از خرید مکمل‌های حاوی پرکننده‌هایی مانند مالتودکسترین، طعم‌دهنده‌ها یا قندها، روغن‌ها و مواد مصنوعی پرهیز کنید.

منبع : مجله جهان گستر

اشتراک گذاری این مقاله در:

مقالات مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *